Afbeelding
nn

Opvolger Thalia Houweling al ingewerkt

Petra Schagen vertrekt na 22 jaar bij PO Texel/DETV

OUDESCHILD – Afgelopen maandag was de laatste werkdag van Petra Schagen-de Jong als secretaris van de PO Texel en de visserijvereniging DETV.


Die dag werd Schagen ‘overvallen’ door de zussen Ineke Vonk en Marjan Boersen die afscheid kwamen nemen van haar en Schagen bedankten voor haar inzet voor de Texelse visserij, uiteraard met een grote bos bloemen.

Petra Schagen, een kleindochter van Jan van Toon van der Vis, werd in november 1999 aangenomen door toenmalig PO Texel-voorzitter Ben Daalder. Al die jaren was ze de verpersoonlijking van het kantoor van de PO Texel en deed ze alle administratie, inclusief quota, vangsten en vergaderingen. Vanuit die functie was ze ook secretaris voor de Texelse visserijvereniging DETV, waar alle vissers van Texel bij zijn aangesloten en waarin lokale bemannings- en havenzaken geregeld worden.

Naar eigen zeggen heeft Petra het de afgelopen 22 jaar heel goed gehad. ,,De visserij zal ook altijd een bijzonder plekje houden in mijn hart’’, zegt Schagen (53). ,,Maar ik ben nu op een leeftijd dat je nog iets anders kan gaan doen.’’ Ze gaat werken bij een verhuurservicebedrijf voor vakantiehuisjes op Texel. Helemaal afscheid nemen van de vis kan ze ook niet, want ze is getrouwd met kokkelvisser Albert Schagen (TX 98) en ze noemt zich lachend ‘onbezoldigd administrateur’ van het eigen visserijbedrijf.


Deze week heeft ze haar opvolger ingewerkt. Thalia Houweling (62), ook een Texelse, zal een groot deel van de werkzaamheden van Schagen overnemen, waaronder het secretariaat en de bestuurs-ondersteuning. De vangstadministratie echter gaat naar PO Wieringen, waarmee de PO Texel ook op andere fronten nauwer gaat samenwerken.