Afbeelding
Job Schot

Jan de Boer nieuwe voorzitter, Dirk Kraak secretaris van EMK

Bestuurswisseling Eendracht Maakt Kracht

URK – Jan de Boer (UK 33) neemt het stokje over van Dirk Kraak als (interim)voorzitter van de vissersactiegroep Eendracht Maakt Kracht. Het dagelijks bestuur heeft dat in goed overleg besloten. Kraak wordt secretaris.

EMK werd in de zomer van 2016 opgericht, met als speerpunten: de kotterbestuurders vanaf de vloot ondersteunen met activiteiten tegen de aanlandplicht en voor het behoud van ruimte op zee. Die thema’s blijven de aandacht vragen.

Job Schot (Z 201) legde na vier hectische jaren het voorzitterschap neer, dat toen als interim werd overgenomen door Dirk Kraak (BRA 7). Kraak zit vrijwel wekelijks nog op zee, en maakte afgelopen najaar duidelijk dat interim betekent dat hij inderdaad tijdelijk voorzitter is en dat er op zoek gegaan moest worden naar een nieuwe voorzitter.

Eind vorig jaar maakte De Boer de laatste reis met de UK 33; de kotter ligt nu in de Urker thuishaven opgelegd in afwachting van de saneringsregeling. Als voorzitter is De Boer nu het eerste aanspreekpunt.

Dirk Kraak heeft zich de afgelopen jaren vastgebeten in het windmolendossier en blijft dat intensief volgen. Job Schot is formeel adviseur van het bestuur.

De verdere EMK-bestuursleden zijn: Jaap Tanis (GO 38/48), Jurie Post (UK 237), Jan de Boer (UK 197), Pedro Rappé (België) en Jan Steven Korf (UK 136). Martijn van den Berg (Texel) en Sander Meijer (NG 21) zijn als adviseurs actief.