H Koning Willem-Alexander. (Foto: RVD - Paul Tolenaar)
H Koning Willem-Alexander. (Foto: RVD - Paul Tolenaar) RVD

Bezoek aan NVWA

Koning in gesprek met

viscontroleurs op zee

UTRECHT - Zijne Majesteit de Koning bracht gisteren - donderdagmiddag 17 februari - een werkbezoek aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit in Utrecht.


Het werkbezoek aan de NVWA staat in het teken van het toezicht op voedselveiligheid, dierenwelzijn en ook visserij.

Tijdens het werkbezoek ging koning Willem-Alexander in gesprek met medewerkers van de NVWA, andere overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Via een live-verbinding met een kustwachtvaartuig ging de Koning in gesprek met inspecteurs van de NVWA op zee. De inspecteurs vertelden over de controle op het naleven van de regels om de visstanden op peil te houden, over het controleren op de veiligheid van vis en visproducten voor consumptie, en over innovaties in zowel de sector als het toezicht.

Het werkbezoek wordt afgesloten met een rondetafelgesprek. Dat afsluitende gesprek ging over de verwachtingen en uitdagingen van belanghebbenden bij een grote uitvoeringsorganisatie en toezichthouder als de NVWA.

Inspecteur-generaal van de NVWA Gerard Bakker: ,,Ik ben blij met de aandacht die de Koning heeft voor het belangrijke werk dat alle medewerkers van de NVWA elke dag verrichten. Ik vind het ook belangrijk dat wij als NVWA in gesprek zijn met belanghebbenden. Het was dan ook fijn dat zij bij dit werkbezoek aan tafel zaten.”