Afbeelding
C. Hameeteman

Hoppenbrouwers Techniek stopt constructiewerk

Onderhoud vistuigen

naar Verduijn Techniek


GOEDEREEDE – Van Wijk Installaties & Constructies is vorig jaar verkocht en heet sinds december Hoppenbrouwers Techniek Goedereede. Afgelopen weekend werd bekend dat gestopt wordt met het constructiewerk voor de visserij, bouw en grond-, weg- en waterbouw.

Martin van Wijk nam het familiebedrijf in 2008 over van zijn vader Jaap en legde zich meer en meer toe op de installatietechniek. Negentig procent van de werkzaamheden voor de ruim vijftig werknemers is installatiewerk. Om verder te kunnen groeien, met een landelijke dekking en eigen elektrotechniek, werd het bedrijf vorig jaar september van de hand gedaan aan Hoppenbrouwers Techniek. 

Broer Arie geeft tot de dag van vandaag leiding aan de constructietak. Constructiewerk is voor Hoppenbrouwers Techniek een buitenbeentje. Na de overname besloot Arie elders werk te gaan zoeken; hij treedt straks in dienst bij MDE-automation op Tholen, een machinebouwer dat sterk is in robotisering. Voor Hoppenbrouwers Techniek mede een signaal om de constructietak uit te faseren. Arie van Wijk informeerde vorige week de visserijklanten persoonlijk.

Onderhoud wordt overgenomen door Verduijn Techniek op de haven van Stellendam. Voor nieuwe vistuigen kunnen visserijondernemers overigens blijven aankloppen bij Arie van Wijk, die daarvoor in goed overleg een samenwerking aangaat met Verduijn. ,,We willen de opgebouwde kennis hiermee op Stellendam houden.''

Het familiebedrijf Van Wijk werd in 1900 opgericht als dorpssmederij toen de vissersvaartuigen nog in het centrum van Goedereede havenden.