Calamiteiten

Team Maritiem

Urk overlegt

met vissers


URK – Calamiteiten Team Maritiem Urk (CTMU) verzorgt vrijdagavond 11 februari een presentatie voor de vissers in de kantine van Visveiling Urk.


De betrokkenheid in de visserij is groot bij rampen op zee. Altijd staan er mensen klaar om naast de hulpdiensten waar nodig bij te springen.

De ervaring is dat er de laatste jaren veel regelgeving is bijgekomen, ook voor noodsituaties. Voor een goede coördinatie in noodsituaties is vorig jaar het CTMU geïnstalleerd, dat overeenkomsten heeft gesloten met de gemeente Urk, maritieme politie, LTOZ (Landelijk Team Onderwater Zoekingen), Kustwacht, Dregteam SOAD en visserijorganisaties. Contacten leggen en onderhouden met overheidsdiensten in binnen- en buitenland is van groot belang.

De mannen van het CTMU (Visserijbelangen, Vissersbond, visafslag, SOAD en gemeente Urk) willen graag met de vissers van gedachten wisselen. ,,We rekenen op uw komst, bij een noodsituatie is dit overleg in ons aller belang.’’

Vrijdag 11 februari om 19.00 uur. Aanmelden graag via het mailadres: b.hakvoort@visveilingurk.nl



Ouwerkerk

signeert bij

VCU op Urk


URK – Op zaterdag 12 februari is Louis Ouwerkerk aanwezig bij de VCU op Urk, waar hij zijn zojuist verschenen boek ‘De lotgevallen van een gefailleerde ondernemer’ signeert.


Louis Ouwerkerk was jarenlang als subsidiedeskundige betrokken bij innovaties in de visserij. Zijn Subsidieadviesbureau Raad & Daad ging in 2018 failliet, door fraude van de financiële administrateur, die 1,3 miljoen euro achteroverdrukte en niet meer terug kan betalen. Een klap voor Ouwerkerk, die de frustratie van zich af heeft geschreven in een boek. 

Wie interesse heeft in het in eigen beheer uitgegeven boek en dat door Ouwerkerk zelf wil laten signeren kan op zaterdag 12 februari van 9.00 tot 12.00 uur terecht bij de VCU op Urk. De PDF-versie is te bestellen door 10 euro over te maken naar bankrekening NL04INGB0003574495, ten name van L. Ouwerkerk. Voor wie wil e-mailen: ouwerkerk3349@gmail.com.

In de special bij deze Visserijnieuws een uitgebreid interview met Ouwerkerk over onder meer zijn leuke projecten in de visserij, de zware jaren na het faillissement en hoe hij langzaam weer opkrabbelt.