Afbeelding
VNV

40 jaar jong

Jubileum Vereniging van Visspecialisten


RIJSWIJK – Afgelopen dinsdag was het precies 40 jaar geleden dat de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) werd opgericht. De professionalisering gaat door.


De VNV is de landelijke brancheorganisatie voor de visspecialisten, de ‘spreekbuis van de visdetaillist’. Zeker na het wegvallen van het Productschap Vis en het Hoofd Bedrijfschap Detailhandel heeft de VNV veel extra taken op zich genomen. Zo onderhandelt de VNV met diverse partijen over de cao, overlegt met ministeries over wet- en regelgeving, bepaalt de Hygiënecode, geeft voorlichting, verzorgt promotie(mogelijkheden) voor haar leden en ontwikkelt acties. De circa 450 VNV-leden kunnen profiteren van diverse kortingen, zoals bij het aangaan van mantelcontracten en het inkopen van opleidingen, energie en verzekeringen.

Volgens voorzitter Adriaan van Moort zullen er in het kader van het 40-jarig jubileum het hele jaar acties georganiseerd worden. ,,Zeker de afgelopen jaren was er vanwege corona weinig fysiek contact. We hopen dat er dit jaar meer kan, en dat we in ieder geval weer de Visbeurs hebben.’’ Van Moort is zelf visdetaillist, met drie viswinkels in Goes en Middelburg. 

Om de organisatie professioneel te leiden en als vast aanspreekpunt is dit jaar Janneke Keuning (57) van start gegaan als operationeel directeur, met standplaats Rijswijk. Zij volgde interim Karel van den Heuvel op. Keuning komt van de SVO, de landelijke opleider voor vakmensen in de foodsector.