Ter ondersteuning en bemoediging

Actie voor monteursgezin

PUTTERSHOEK – Een online donateursactie voor de nabestaanden van de jonge dieselmonteur Dennis Noordzij in Puttershoek heeft binnen een week al anderhalve ton opgebracht. Dennis laat een vrouw en zoontje achter.


Initiatiefnemer Marius van der Kolk uit ’s Gravendeel wil z’n naam eigenlijk liever niet aan dit schrijnende verhaal verbinden. Hij heeft Dennis (25), die deze maand bij de fatale explosie op de mosselkotter ZZ 7 bij Scheepswerf Kooiman Hoebee om het leven kwam, gekend als een jongen die ontzettend heeft moeten strijden in zijn leven. Getroffen was door leukemie. Behandelingen moest ondergaan en er relatief goed bovenop kwam. Helaas heeft hij door deze leukemie geen levensverzekering bij zijn hypotheek kunnen afsluiten, met alle financiële gevolgen van dien. 

,,En dan naar je werk gaan en niet meer thuis komen!’’, schrijft Marius in zijn oproep. Vervolgens voegt hij daaraan toe: ,,Ik heb hierover nagedacht en ik wil dit voor zijn gezin doen. Geld kan nooit iemand terug brengen, maar het kan wel helpen om weer een klein lichtpuntje aan de horizon te brengen om zijn zoon en vrouw een toekomst te bieden zodat ze zich een tijdje geen zorgen hoeven te maken.’’ En besluit met: ,,Ik hoop dat jullie dit verhaal in jullie hart meedragen, net als ik.’’

De teller stond afgelopen woensdagmiddag op 145.000 euro.

Doneren kan via de fondswervings-website gofundme.com, zoek op: Steun in onkosten en toekomst jong gezin.