Zorgen over

kotters aan

de kant


BRUSSEL – Meer en meer kottereigenaren leggen hun vissersvaartuig voor de kant.


Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de saneringsregeling. Het ministerie van LNV heeft de kotterbestuurders toegezegd dat ze er vanuit kunnen gaan dat deze saneringsregeling de eerste helft van 2022 geopend gaat worden. Op vragen over de hoogte van de saneringspremie is nog geen antwoord gegeven.

Europarlementariër Bert-Jan Ruissen mailt zich zorgen te maken. ,,Minstens dertien Nederlandse viskotters varen dit jaar niet meer uit op de Noordzee. De eigenaren stoppen definitief of wachten op betere tijden. De malaise in de visserij komt mede door de hoge dieselprijs, EU-regelingen over aanlandplicht en pulsverbod en slechte vooruitzichten door de komst van gesloten zeegebieden en windmolenparken. Een deel van de vangstquota blijft zelfs onbenut.’’ De SGP-volksvertegenwoordiger wil dat de EU de visserij beschermt in plaats van beperkt. ,,Vis is gezond. En vis uit de Noordzee is milieuvriendelijker dan import uit Azië of Afrika."

Ruissen verwijst naar Schuttevaer, waarin correspondent Willem den Heijer twaalf scheepsnummers noemt die afgelopen jaar of met ingang van dit jaar (tijdelijk) voor de kant zijn blijven liggen: ARM 15, GO 29, TX 29, UK 2, UK 5, UK 33, UK 236, UK 149, UK 152, WR 19, WR 129 en TH 119.