Minder druk jaar

voor de KNRM


IJMUIDEN – De reddingboten van de KNRM voeren afgelopen jaar meer dan 2.200 keer uit voor hulpvragen en brachten ruim 3.500 mensen en dieren weer veilig aan de wal.


Dat aantal was lager dan in het jaar 2020, het drukste reddingjaar ooit. Het slechte zomerweer en de opheffing van reisrestricties zorgden afgelopen jaar voor minder recreatie en drukte op het water. Specifiek voor de visserij waren er 41 acties. Ondanks corona-beperkingen zijn alle 45 reddingstation volledig inzetbaar gebleven.

De artsen van de KNRM Radio Medische Dienst, die dag en nacht bereikbaar zijn voor medische vragen, gaven dit jaar ruim 840 adviezen aan zeevarenden over de hele wereld. De operators van het nieuwe KNRM Helpt Assistentie Centrum zorgden dat watersporters met niet-spoedeisende hulpvragen advies kregen. Zo werd in een aantal gevallen het onnodig inzetten van een reddingboot voorkomen.

In 2022 gaat de KNRM verder met de vlootvernieuwing. Zeker de oudste boten van de huidige vloot zijn na 30 jaar toe aan vervanging. De eerste van acht nieuwe reddingboten uit de 'Van Wijk'-klasse heeft al een proefvaart gemaakt en zal in de loop van 2022 worden ingezet.