Uitbreiding

aangewezen

havens


DEN HAAG – De lijst met aangewezen Nederlandse havens voor vissersvaartuigen uit derde landen is uitgebreid.


Den Helder, Amsterdam en Rotterdam zijn toegevoegd. Voor Amsterdam en Rotterdam geldt dat hier alleen trawlers mogen aanlanden. Trawlers mogen niet aanlanden in Den Helder.

Ook Vlissingen, Scheveningen, IJmuiden, Harlingen, Eemshaven en Velsen zijn aangewezen havens.


Onderhoud

Vissersvaartuigen onder Britse vlag mogen alleen na controle in een aangewezen haven door de NVWA voor onderhoudswerkzaamheden naar Stellendam, Den Oever, Oudeschild, Urk, Lauwersoog of Yerseke.




Visbeurs in

Barcelona

wordt groter


BARCELONA – De beurs Seafood Expo Global/Seafood Processing Global (SEG) op 26-28 april aanstaande in Barcelona wordt groter dan de voorgangers, die vanaf begin jaren negentig steevast in Brussel werden georganiseerd.


Dat stelt de Amerikaanse beursorganisator Diversified Communications, die het aandurfde om wat altijd de grootste visbeurs ter wereld wordt genoemd te verplaatsen van Brussel naar het Spaanse Barcelona. 

Vier maanden voordat de beurs voor het eerst sinds de oprichting van start gaat in de Fira Barcelona Gran Via te Barcelona is volgens opgave al 42.000 vierkante meter beursvloer verkocht, ruim 3 procent meer dan de voorlopig grootste editie, die van 2019 in Brussel. 

De organisatie kijkt uit naar een bruisende beurs, met een druk conferentieprogramma en ook weer de bekende Seafood Excellence Global Awards voor de beste nieuwe visproducten.

Meer dan 2.000 exposanten worden verwacht, uit zo’n negentig verschillende landen, en meer dan 29.000 bezoekers. 


Landenpaviljoens

Het aantal standhouders uit Nederland en België staat vooralsnog op een kleine dertig, waaronder Cornelis Vrolijk, Morubel, Fisherman’s Choice,  Parlevliet & Van der Plas, Seafood Connection, Vichiunai Europe, Zalmhuys Group, Verwijs, Meromar, Marine Foods, Lenger Seafoods, Kotra, Niverplast en FoodTech Belgium. 

Zowel Nederland als België hebben weer een landenpaviljoen.