H Komende en gaande man Tim Heddema en Gerard van Balsfoort.
H Komende en gaande man Tim Heddema en Gerard van Balsfoort. xx

Tim Heddema

officieel nieuwe

voorzitter PFA

ZOETERMEER – Per 1 januari is Tim Heddema de nieuwe voorzitter van de Pelagic Freezer-trawler Association (PFA). Hij volgt Gerard van Balsfoort op, die sinds 2006 voorzitter was.


Heddema (41) werkte vanaf 2005 bij LNV, werd in 2013 attaché bij de Permanente Vertegenwoordiging in Brussel en in 2017 Landbouwattaché in Londen. In augustus 2021 maakte hij de overstap van overheid naar bedrijfsleven en kwam in dienst bij de PFA.

Het PFA-voorzitterschap neemt Heddema naar eigen zeggen met genoegen over. ,,Ik wil dat de PFA een krachtige stem blijft, op een cruciaal moment voor het visserijbeheer in het noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan en de Noordzee’’, aldus Heddema, die zijn voorganger bedankt voor zijn jarenlange onvermoeibare inzet voor de pelagische industrie van heel Europa.

De opvolging komt op een moment dat er heel veel dossiers spelen, waaronder Brexit, internationale ruilen en MSC-certificering. Mede daarom zal Van Balsfoort (69) het komende jaar nog regelmatig hand- en spandiensten verrichten voor de PFA, als adviseur. Vanwege corona is er nu geen afscheidsreceptie, maar die komt er volgens Van Balsfoort zeker nog.