Nationaal en

EU-geld voor

vispromotie

DEN HAAG – Het Nederlandse Visbureau ontving afgelopen jaar 446.665 euro van voor promotie van visconsumptie.

Minister Schouten antwoordt dat op kamervragen over de begroting van LNV. Driekwart van het budget bestaat uit EU-geld. 

Voor de resterende looptijd van het Europese EFMZV-fonds is iets meer dan 1,1 miljoen euro gereserveerd. Agnes Leewis van het Visbureau maakt duidelijk dat dit geld speciaal is voor de makreelcampagne en jongerencampagne voor vis met goede vetten.




Van Slooten

na doorstart

weer failliet


URK/UTRECHT – De rechtbank Midden-Nederland heeft vorige week het bedrijf Zeevisgroothandel Van Slooten & Partners in Urk failliet verklaard.


Zeevisgroothandel Van Slooten & Partners aan het Ensgat was het doorgestarte bedrijf Zeevisgroothandel Van Slooten dat in april 2019 failliet ging. Het werd toen voor 4,2 miljoen euro teruggekocht. 

Het nieuwe faillissement is door de aandeelhouders zelf aangevraagd en aan de vijftien medewerkers is ontslag aangezegd. Het bedrijfspand blijkt geen eigendom meer te zijn van Van Slooten & Partners.


KPMG

Als curator is mr. Janina Maduro (Holla Advocaten) aangesteld, zij is ook de curator in het eerdere faillissement. Voor het faillissement destijds werden door bestuurders van het vishandelsbedrijf diverse oorzaken genoemd, waaronder het vertrek van een (mede)aandeelhouder, met het verlies van klanten, omzet en liquiditeitsproblemen tot gevolg. 

De curator berichtte vorige maand dat onderzoek naar de oorzaak van dat faillissement, de deugdelijkheid van het gevoerde bestuur en overige rechtmatigheidsaspecten nog loopt. Met toestemming van de rechtercommissaris werd KPMG afgelopen jaar voor de tweede maal door de curator ingeschakeld voor vervolgonderzoek.


Gemeente Urk

In december 2017 verhuisde de vershandel/rondvisspecialist Zeevisgroothandel Van Slooten naar een nieuwbouwpand. 

Van de perceelkavel van 8.000 vierkante meter was 2.000 vierkante meter grond op afbetaling van de gemeente Urk aangekocht. Een zogeheten ‘Groninger akte' van levering bleek in de boeken te ontbreken, waardoor de gemeente na het faillissement met lege handen stond en op advies van de accountant datzelfde jaar de openstaande vordering van 160.000 euro afschreef.