H De vangstverwerker van de VCU.
H De vangstverwerker van de VCU. HANS KLOP

Z 39 ‘Sophie’ gedoopt en naar zee

‘Lekker knallen en laden die bak!’

ZEEBRUGGE – Met een enthousiaste bemanning vertrok afgelopen maandag de nieuwe Z 39 ‘Sophie’ vanuit thuishaven Zeebrugge voor de eerste visreis. De nieuwe boomkorkotter voor rederij Vita Nova (Karel Ackx) is voorlopig de laatste uit deze serie van Padmos.











Reder Karel Ackx (56) kijkt terug op een geslaagde doopceremonie in Zeebrugge afgelopen zondag. De doop werd verricht door zijn dochter en naamgever van het schip Sophie, tevens meter van het schip. Peter is Bart Desmidt, zaakvoerder en chefkok van restaurant Bartholomeus te Heist aan Zee. Het werd een ceremonie met alles erop en eraan, geleid door scheepsaalmoezenier Dirk Demaeght en in het bijzijn van onder meer de Gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé.

Het zesde nieuwe Vlaamse vissersschip (en vijfde grote bokker) op rij is een vernieuwingsslag voor de hele Vlaamse visserijsector om u tegen te zeggen. Maar ook voor de rederij zelf, want de nieuwe Z 39 vervangt de weliswaar goed onderhouden maar toch al 40 jaar oude vorige Z 39 (die vooralsnog in Stellendam ligt en te koop is).

Ackx kijkt tevreden terug op het hele bouwproces, maar is een man van zeer weinig woorden. ,,De kotter is gelijk aan de Z 483 en de Z 98, op een paar details na. We hebben nu een in alle opzichten duurzamer, veiliger, ecologischer, comfortabeler en praktischer schip, waarop de bemanning zo weinig mogelijk hoeft te trekken en te sleuren.’’

De drie nieuwe Vlaamse bokkers uit de Padmos-stal verschillen vooral waar het de aankleding van brug, messroom en keuken gaat. In het eet- en slaapgedeelte en keuken van de Z 39 heeft redersvrouw Anje Dobbelaere erover gewaakt dat de bemanning geriefelijk en genoeglijk kan eten, uitrusten en slapen. Het glazen raam tussen zitgedeelte en keuken met beeltenis van de kotter valt erg op. ,,Ja, dat is mooi geworden. Ook van IJtama.’’ De Stellendammer specialist verzorgde op de Z 39 de complete betimmering in stuurhut, accommodatie, visruim en verwerwerkingsdek en het houten dek.


Afgelopen maandag vertrok de nieuwe Z 39 uit Zeebrugge voor de eerste visreis. Op Facebook schreef schipper Ruben Ackx (30) enthousiast: ,,Voor de volle 200 procent ertegenaan! Voor de eerste keer afgevaren zojuist met de ‘Sophie’ naar de jachtvelden. Lekker knallen en laden die bak!’’ Momenteel wordt gevist in Het Kanaal. Vader Ackx verwacht de eerste aanlanding op z’n vroegst aanstaande maandag, in een Franse of Belgische haven. Verkocht wordt via thuishaven Zeebrugge.

Zoals gezegd is de Z 39 in de basis en techniek geheel identiek aan de voorgangers Z 483 en Z 98. De kotter meet 38 bij 8,50 bij 4,70 meter en 385 GT. Het ontwerp is van Padmos zelf, en het tekenpakket voor de cascobouw komt van C-Job.

Zoals bij Padmos gebruikelijk de laatste jaren is het casco gebouwd bij CSR in Rotterdam, waar het begin april te water werd gelaten. Centraalstaal heeft het meeste snij- en vormwerk gedaan. In de machinekamer staat weer een stoere 6-cilinder ABC van 749 kW (goed voor 1.000 pk). En ook op deze bokker zijn twee Mitsubishi-hulpmotoren geïnstalleerd en een Mitsubishi havenset.

De volgende nog niet genoemde bedrijven (in willekeurige volgorde) werkten onder regie van Padmos mee: Mostacon (siermast en luiken), Hoekman Shipbuilding (leidingwerk), IJtama (betimmering), Promarin (4 meter schroef en straalbuis), Hora (ramen), Wigo (patrijspoorten), Reintjes (keerkoppeling, reductie 11,2:1), Straathof (motorbediening), Roeleveld (koeling en ijsmachines), De Waal (stuurmachine), Alphatron (nautisch pakket), Wetec (elektrische installatie en, in samenwerking met Nidec, elektromotoren voor de vislier), Luyt (10-trommelige vislier), Desmi en All Pumps Holland (pompen), Schavicast (straal- en schilderwerk), Akzo Nobel (verf), Clerx (airco), VCU (vangstverwerker), Marelec (weegschalen, trekkrachtmeetsysteem), Coöperatie Westvoorn (tuigage), Piet Redert (brandstof en smeermiddelen), Eriks (filters en afsluiters), Winel (deuren en luiken), Lagersmit (afdichtingen), GEA (separator), Van der Peijl (compressoren), Hatenboer (watermaker), Delta Isolatie, Wortelboer (ankergerei), John. P. de Wit (aanbouwverzekering) en Ecclesia Nederland (verzekering).

H IJtama in topvorm: een met de beeltenis van de Z 39 ingegraveerde glazen tussenwand tussen de kombuis en de messroom.
Afbeelding
H Van links naar rechts Karel Ackx en zijn vrouw Anje Dobbelaere, Jordy Steyaert, Nigel Vercruyse, Christiaan Lamoote, Kjartan Meesschaert, Emile Ben Sadik, Ruben Ackx en zijn vriendin Jennifer van Laarhoven.
H Vader Karel en zoon Ruben Ackx, sinds vijf jaar schipper, in de brug bij het proefvissen.
H De schippersconsole.
H Zoals bij alle nieuwe Vlaamse bokkers: een extra groot visruim.
H Van links naar rechts Karel Ackx en zijn vrouw Anje Dobbelaere, Jordy Steyaert, Nigel Vercruycse, Christiaan Lamoote, Kjartan Meesschaert, Emile Ben Sadik, Ruben Ackx en zijn vriendin Jennifer van Laarhoven.