Afbeelding
WUR

Arie Mol stapt

volledig over

naar de RVO


DEN HAAG - Arie Mol, sectorspecialist visserij bij Wageningen Economic Research, stapt met ingang van 2022 volledig over naar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).


Mol is vanaf de jaren tachtig al bij de visserij betrokken en werkt sinds 2015 bij Wageningen Economic Research, de opvolger van het LEI. Bij Wageningen Economic Research hield hij zich bezig met data-verzameling en onderzoeken op allerhande visserij- en mosselkweekgebied. De laatste jaren presenteerde hij Visserij in Cijfers. 

De RVO is een uitvoerend agentschap van de ministeries van LNV en van Economische Zaken en Klimaat. Het beleid is er op gericht om zoveel mogelijk inhoudelijke kennis in huis te hebben, en daarmee is de overstap van de ervaren Mol met zijn sectorkennis van de Nederlandse visserij een goede match. Bij RVO gaat Mol volgend jaar aan de slag met de uitwerking van de innovatieagenda en de verdere uitrol van de Duurzame Blauwe Economie. 

Mol: ,,Ik ben blij dat ik deze overstap kan maken: ik verwacht bij RVO bij te kunnen dragen aan de transitie naar een visserijsector die toekomstbestendig is en daarbij een goede plaats heeft op de Noordzee zoals die er in de toekomst uit zal zien.’’ 


Overigens was Mol afgelopen jaar al voor twintig uur per week gedetacheerd bij de RVO: verschillende ondernemers en bestuurders hebben ook in die rol al kennis met hem gemaakt.