Schelpdierconferentie verplaatst naar 17-18 maart 2022

Lezingen en bedrijfsbeurs op Neeltje Jans

NEELTJE JANS – De zevende internationale schelpdierconferentie op het Deltapark Neeltje Jans is verplaatst van januari naar 17-18 maart. Op de begeleidende beurs zullen zich zo’n 25 bedrijven presenteren.


Het thema deze editie is ‘Schelpdieren, eitwitbron van de toekomst?’ Vragen die centraal staan zijn bijvoorbeeld: Wat is de rol van schelpdieren in ons voedselpakket als we gezond en echt duurzaam willen gaan consumeren?, Hebben we schelpdierkweek op zee nodig om aan een groeiende behoefte te kunnen voorzien? 

Een van de sprekers op de conferentie is de bekende professor Ray Hilborn van Washington University in Seattle, de Verenigde Staten, die ingaat op de vraag hoe duurzaam de productie is van schelpdieren en wat de ecologische voetafdruk van schelpdierkweek is in vergelijking met andere voedselbronnen. Hij onderbouwt de stelling dat schelpdieren heel kansrijk zijn als duurzame voedselbron. 

Tijdens de conferentie zal ook de ‘Duurzaamheid award schelpdiersector 2020/2021’ worden uitgereikt.


Beurs

Naast de lezingen, pitches en posterpresentaties is er een bedrijvenbeurs, waarvoor zich al meer dan vijfentwintig bedrijven en instellingen hebben ingeschreven. Uit Nederland zullen present zijn: Machinefabriek Bakker (die ook onderdak biedt aan Muller Touw, de Franse bedrijven Navalu en Yad Marine, het Ierse GEM plastics en het Australische BST oyster supplies), Franken, Kramer Machines en Murre Technologies (met Optimum Sorting en de buitenlandse partners Luciano Cocci en EMYG). Van Es verpakking, Maaskant, Estrategy, OOS SMF, Roem van Yerseke, Van Lanschot, ReShore en MSC.

Uit het buitenland komen verder nog Itsas Korda (Spanje), JFC Marine (Ierland), France Naissain (Frankrijk), Satmar (Frankrijk) en Zapco (Australië).


Inschrijven

De beurs is op donderdag 17 maart open van 8.45–18.30 uur en op vrijdag 18 maart van 8.30–17 uur. 

De toegang tot alleen de beurs is gratis. Voor het bijwonen van de presentaties is inschrijving noodzakelijk, via www.schelpdierconferentie.com.