Afbeelding
Pim Visser

Omvorming tot Blue Port Centre

Verschuivingen in pand

visafslag Den Helder


DEN HELDER – De Coöperatieve Visafslag Den Helder/Texel staat een ingrijpende renovatie te wachten. Het bijna dertig jaar oude gebouw zal worden omgevormd tot een zogeheten Blue Port Centre, waarin de visafslag, de Verse Vismarkt en een ‘Operations and Maintenance base’ voor windparken worden ondergebracht. Daarbij zullen de kantoren, vergaderzalen, mijnzaal en kantine verhuizen van de noordwestkant van het pand naar de zuidoostkant.

Onder het motto ‘als het tij verloopt verzetten we de bakens’ besloten de leden van de Coöperatieve Visafslag Den Helder/Texel twaalf jaar geleden om een deel van het gebouw te verhuren. De huurder was een bedrijf dat cement leverde aan en vloeistof recyclede van booreilanden en zat tot vorig jaar in het pand. Directie, bestuur en leden hebben nu voor de toekomst een heldere lijn uitgezet: de visafslag in Den Helder blijft maar er zal gewerkt moeten worden op een manier die past bij de aard en (de gekrompen) omvang van de vloot.

Afslagdirecteur Pim Visser: ,,Door gebruik te maken van de kansen die de ontwikkeling van windmolenparken voor onze kust biedt kan de Coöperatieve Visafslag haar gebouw in stand houden en kan een prima dienstverlening aan de vissersvloot gegarandeerd worden. Overigens worden al deze plannen nu panklaar gemaakt, maar pas in uitvoering genomen als er definitief een huurder gevonden is.''