Afbeelding
Lando Nieuwenhuize

Rederij A.P. Baaij en Zn. gestopt

Eurokotter TH 7 naar Engeland


THOLEN - De Eurokotter TH 7 ‘Adriana Maria’ is verkocht aan de Britse reder Mike Sharp. Nieuwe thuishaven van de 24 meter lange Padmos-kotter van A.P. Baaij en Zn. wordt Brixham.

Woensdag 13 oktober werd voor het laatst verkocht op Scheveningen, waar de TH 7 een van de trouwste aanvoerders was. Toon Baaij (71) vertelt dat afgelopen zomer de Britse reder in beeld kwam met belangstelling voor de kotter uit 1993. Nadat jongste zoon Marco (40) vanwege gezondheidsproblemen begin dit jaar moest stoppen met de visserij waren zoon Ben (51) en kleinzoon Dennis Baaij (24) afwisselend schipper. Dat ging prima; de kotter was altijd op zee en de twinrigger ontpopte zich de laatste tijd ook als ware tarbotspecialist. Met een koper in beeld is de firma Baaij gestopt met de visserijactiviteiten.

Afgelopen week arriveerde de TH 7 vanuit Stellendam bij Padmos in Bruinisse, waar de kotter wordt omgevlagd tot BM 1010. Tevens worden alle onderdelen gecontroleerd, de gieken verlengd en de nettenrollen gedemonteerd. Verder staat nog een straal- en schilderbeurt op het programma.

Sharp is ook eigenaar van de Eurokotter BM 172 ‘Emily Rose’, de voormalige UK 186.


(Archieffoto: Lando Nieuwenhuize)