Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Vissers mee met BTS

Zeven weken boomkorsurvey

SCHEVENINGEN – De boomkorsurvey wordt ook dit jaar volledig uitgevoerd door de ‘Tridens’. Voor elk van de zeven onderzoeksweken is een opstapper uit de visserijpraktijk aangemeld.

De waarnemers tijdens de bestandsopnames zijn achtereenvolgens Meindert de Boer (PH 63), Loed Zijlstra (HD 36), Jan de Boer (UK 104), Albert Romkes (UK 24), Jan Drijver (TX 9), Jacob de Boer (UK 33) en Jaap Tanis (GO 38/48). Er hadden zich meer vissers aangemeld.

Maandag 30 juli vertrekt het onderzoeksvaartuig vanuit Scheveningen voor de eerste reis. Daarna volgen tot half september drie overweekse reizen, waarbij in het weekend een buitenlandse haven wordt aangedaan. De survey wordt gebruikt voor de toestandsbeoordeling van onder andere tong en schol in de Noordzee. Net als vorig jaar wordt het kleinere vaartuig ‘Isis’ niet ingezet voor de boomkorsurvey.

Ook vorig jaar waren zeven vissers aangemeld. Na drie weken moest het schema toen omgegooid worden en ging er alleen nog de laatste overweekse reis een waarnemer mee.