Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.

Willem de Boer plotseling overleden

URK - Dinsdagmorgen kwam het bericht dat Willem de Boer plotseling op 76-jarige leeftijd is overleden. Willem de Boer betekende vele decennia bijzonder veel voor de visserijsector. De belangen van de vissers behartigde hij als bestuurslid van PO Urk en van de Federatie van Visserijverenigingen en VisNed.

Willem de Boer startte in 1958 als 14-jarige zijn vissersloopbaan en werd op 18-jarige leeftijd al schipper op één van de schepen van het familiebedrijf Rederij L. de Boer. Naast een deskundig visserman ontwikkelde hij zich tot een uitstekend bestuurder en vertegenwoordiger van de bedrijfstak. Ook gold hij binnen de Nederlandse visserij als pionier met betrekking tot het omvlaggen van kotters onder Britse vlag. Zo bekleedde hij lange tijd een functie binnen de National Federation of Fishermen’s Organisations.

Willem de Boer was een markant en visionair man, die vele jaren pro Deo zijn beste krachten gegeven heeft aan de nationale en internationale belangenbehartiging. Ook was hij een pionier in de relatie met de wetenschap.