Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Open dag Wageningen Marine Research

Wetenschappers presenteren onderzoek

IJMUIDEN – Hoe worden visbestanden in kaart gebracht, hoe komen vangstadviezen tot stand, wat doen we aan onderzoek naar overleving van discards, op welke manier werken wetenschappers en vissers samen en wat doen we aan onderzoek om bijvangst te verminderen? Onderzoeksinstituut Wageningen Marine Research (WMR) organiseerde afgelopen zaterdag in IJmuiden een open dag speciaal voor de visserijsector, om dit soort vragen te beantwoorden.

De belangstelling was groot. Er moesten mensen teleurgesteld worden. Uiteindelijk werd het programma bijgewoond door zo’n tachtig belangstellenden, waaronder (oud-)vissers, beleidsmakers, belangenvertegenwoordigers en vertegenwoordigers van bij de visserij betrokken ngo’s. De reacties na afloop waren zonder uitzondering positief.

Op de foto alle bij de organisatie en uitvoering van de open dag betrokken wetenschappers, met directeur Tammo Bult rechts vooraan, vlak voor de komst van de bezoekers. De opstellingen zijn gereed gemaakt, de briefing is geweest en de wetenschappers van WMR zijn klaar voor hun sessies.