Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Samenwerking met Nederlands Visbureau

Week van Goereese Vis wil jaarrond vis-pr

GOEDEREEDE - Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee gaat een samenwerking aan met het Nederlands Visbureau om jaarrond vis te promoten. Samen wordt ‘Noordzeevis van Goeree’ gelanceerd.

Van 30 augustus tot en met 7 september is het de Week van de Goereese Vis. Dit jaar voor de zesde keer op rij kan er culinair en cultureel genoten worden van vis en visserij op Goeree-Overflakkee. Meer dan twintig restaurants serveren heerlijke lokale vis en Stellendamse garnalen. Ook wordt gevierd dat het seizoen van de Stellendamse Garnalen gestart is. Ook dit keer zal de week door een enthousiast team vrijwilligers afgetrapt worden door het visfeest ‘Vis uut ’t vuustje’ op zaterdag 24 augustus in de visafslag van Stellendam.

Dat is volgens de organiserende stichting niet genoeg vispromotie; ze wil jaarrond activiteiten organiseren. ,,We hebben al langer de wens om ook op andere momenten in het jaar Goereese vis en de visserij te promoten’’, vertelt voorzitter Caroline Melissant van Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee. ,,Het liefst jaarrond, want we willen dat niet alleen vaker lokaal gevangen vis gegeten wordt in september tijdens de Week van de Goereese Vis, maar iedere week. Het is nodig ook, want er is nog veel onbekendheid over vis van onze ‘eigen’ vloot. Daarom zijn we ook erg blij met de samenwerking die we aangaan met het Nederlands Visbureau.’’

Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee en het Nederlands Visbureau introduceren ‘Noordzeevis van Goeree’. Beide willen samen met bestaande en nieuwe ambassadeurs van ‘Noordzeevis van Goeree’ zoals horeca, visdetaillisten, visgroothandelaren en het bedrijfsleven op het eiland en de regio het lokale product meer zichtbaarheid geven en letterlijk op de (menu)kaart zetten.

,,Inmiddels draagt een aantal andere gemeenten (regio’s) al een tijdje bij aan deze promotie. Wij juichen het toe dat ‘Goeree’ zich met ons samen wil inzetten voor de waardering van onze vis uit de Noordzee’’, zegt Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau die vrijdagmiddag 30 augustus tijdens de officiële opening Noordzeevis van Goeree met het bijbehorende beeldmerk zal lanceren.


Houd de website www.weekvandegoereesevis.nl en facebook.com/weekvandegoereesevis in de gaten voor het volledige culinaire en culturele programma bij restaurants op Goeree-Overflakkee, gornet pellen bij Zorgcentrum De Vliedberg, een rondleiding in de visafslag en familieactiviteiten bij Ouddorp Duin.

De Week van de Goereese Vis wordt mede mogelijk gemaakt door: gemeente Goeree-Overflakkee, VVV Goeree-Overflakkee, John P. de Wit Assurantiën, Padmos, Maaskant Shipyards Stellendam, IJtama, Nederlof Fish, Piet Redert BV, PO Delta, Vissersvereniging Zuidwest, United Fish Auctions, Van Wijk installaties & constructies, Delta Isolatie Stellendam, Coöperatie Westvoorn, DE Maritime, Verduijn Techniek, Diesel Repair Stellendam, J. Smit BV, Wetec, Schavicast visserijbedrijven en horecaondernemers Goeree-Overflakkee.