Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.

Webbased handelsplatform

URK/STEKENE - EFICE –dat Visveiling Urk, Zeeuwse Visveilingen en Visafslag Lauwersoog groepeert– is het allereerste veilingnetwerk dat overgestapt is op KOSMOS van Aucxis. De bestaande veilinginfrastructuur werd behouden, maar dankzij de migratie van pc- naar webbased applicaties kunnen gebruikers overal vandaan via internet deelnemen aan de verkoop en alle relevante info raadplegen in één platform in de cloud. Het realtime verkoop- en informatieplatform KOSMOS draait momenteel in Urk en Lauwersoog, de omschakeling in Vlissingen loopt. De koperstribunes van de drie locaties worden gekoppeld met het centrale KOSMOS-platform.

,,Met KOSMOS kunnen we eenvoudig een tweede klok inzetten'', zegt Riekelt Kramer van Visveiling Urk. ,,De andere troef van KOSMOS voor onze kopers is uiteraard de centralisatie van informatie in één digitaal platform: onder andere aanvoer, transacties, het opvragen van facturatiegegevens en andere rapporten. De kopers leren de functionaliteiten steeds beter kennen: vooral de prebid-functie trekt veel interesse. Kopers komen in alle vroegte naar de veiling om de vis te zien, waarna ze hun prebids invullen en vertrekken zonder de veiling af te wachten. Wanneer er in de toekomst ook beelden van het actuele lot beschikbaar zullen zijn tijdens de verkoop verwachten we dat veel zaalkopers vanaf dan ook hun prebids van thuis uit zullen uitbrengen.''