Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Derde educatieve kinderboek van Caroline Melissant

Walter en Poes in de vissector: naar de afslag

GOEDEREEDE – Volgende maand verschijnt een derde boek met de avonturen van Walter en Poes in de vissector: Naar de visafslag.

Caroline Melissant, van INZee Communicatie en Trends, gaat onverdroten door met haar kinderboeken over de schakels in de visketen, die bij elkaar een realistisch verhaal geven over waar het visje op ons bord vandaan komt.

Het duo Walter en Poes heeft al een kijkje in onderwaterwereld van de Noordzee genomen en is mee wezen vissen op een vissersboot. In het derde deel bezoeken Walter en Poes de visafslag. De kleurrijke illustraties zijn gemaakt door de Rotterdamse kunstenares Denise Kruithof. De kinderboekenreeks Walter en Poes is te leen bij bibliotheken in heel Nederland, en wordt gebruikt in de klas op diverse basisscholen. Melissant zelf heeft al diverse keren de visserijavonturen voorgelezen op basisscholen aan kleuters in groep 1 en 2. Maar ze wil meer; bijvoorbeeld lesmateriaal ontwikkelen over de visserij voor de allerkleinsten op basisscholen, om juffen en meesters te helpen om het beroep visser of de viswinkel als thema te gebruiken in de klas.

Bestellen

‘Walter en Poes – Naar de visafslag’ verschijnt begin december in een beperkte oplage. Het boek is een mooi verjaardagscadeau, kraamcadeau of relatiegeschenk. Wie voor 30 november het boek bestelt betaalt 12,95 euro en geen verzendkosten. Bestellen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of kijk op www.visserijavonturen.nl.

Het vierde en voorlopig laatste deel zal gaan over de laatste schakel in de visketen: de viswinkel. De vertelde en getekende rondleiding van kotter tot keuken voor de allerkleinsten zal daarmee afgerond zijn.