Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Urk en Scheveningen

Vrijdag visdag voor Van Dam

URK/SCHEVENINGEN – Vandaag – vrijdag 7 oktober – is het visdag voor staatssecretaris Martijn van Dam van het ministerie van Economische Zaken. Vanmorgen opent Van Dam het Holland Fisheries Event 2016. Na de openingshandeling en speech maakt de staatssecretaris een rondgang over de tweedaagse visserijbeurs in De Koningshof aan de Staartweg in Urk.

Van Dam brengt een bezoek aan de stands van Flynth, Elektro Westhoeve, Maaskant Shipyards (nieuw ontwerp hekkotter voor pulsbokken en twinriggen), Reintjes, de Deense bedrijven via Jaap Vlaming, ROC Friese Poort, Kenniskringen Visserij en VCU-TCD.

Aansluitend heeft Van Dam een ontmoeting met NetViswerk, de dit jaar van start gegane nieuwe belangenorganisatie voor binnenvissers en kleinschalige kustvissers. Voorzitter Albert Jan Maat wil de bewindsman graag het één en ander vertellen over de koers die de organisatie gaat varen.

Na Urk reist Van Dam naar Scheveningen voor de opening van het culinair festival VISSCH aan het eind van de middag. Staat in Urk de visvangst en verwerking centraal, hier gaat het om de consumptie en de promotie van Noordzeevis. De staatssecretaris neemt in de Scheveningse visafslag deel aan een workshop garnalenpellen met kinderen.