Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Event op de kaai in Zeebrugge

Vlaamse impuls Fishing for Litter

ZEEBRUGGE/OOSTENDE – Een groot deel van de Belgische visserijvloot doet al mee aan Fishing for Litter. Op een speciale Fishing for Litter-evenement afgelopen woensdag in Zeebrugge hebben zich nog meer vissers opgegeven om actief deel te nemen aan dit vuilvis-project.

Bijna twee derde van de Belgische visserijvloot doet al actief mee aan het internationale recycle-initiatief ‘Fishing for Litter’ van KIMO. De vissers slaan opgevist afval op in bigbags, gekregen via de Vlaamse Visserijcoöperatie (VVC Equipment), en geven deze af in de haven, waarna het afval opgehaald, verwerkt en gerecycleerd wordt. In België gebeurt dat door afvalverwerker OVAM.

Toeloop bij de kraampjes op het gezellige evenement bij de Vlaamse Visserijcoöperatie in Zeebrugge.Toeloop bij de kraampjes op het gezellige evenement bij de Vlaamse Visserijcoöperatie in Zeebrugge.

De Rederscentrale ziet het aantal deelnemers aan Fishing for Litter graag nog toenemen. Op het feestelijke evenement woensdagochtend werden vissers daarvoor warm gemaakt. De belangstelling was groot, en er hebben zich meerdere vissers opgegeven voor deelname aan het vuilvisproject. Er waren toespraken van reders en vissers, diverse interactieve activiteiten en stands van onder meer de Rederscentrale met KIMO, het Zeevissersfonds Previs en het project Visserij Verduurzaamt, de VVC, er waren optredens van artiesten en standjes met eten en drinken, waaronder (zeker niet vanzelfsprekend in België) kibbeling, van Jean sur Mer.

Sander Meyns van de Rederscentrale was nauw betrokken bij de organisatie van het evenement. ,,Bijzonder geslaagd! Er zijn veel vissers op het evenement afgekomen en het enthousiasme om deel te nemen is groot’’, aldus Meyns.