Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Op de OD 1 en in de Scheveningse afslag

Visspecialisten Makro krijgen rondleiding

SCHEVENINGEN - Om de verkopers die achter de viscounters van zeventien Makro-vestigingen in Nederland staan een kijkje te geven in de wereld van vis organiseerden Matthijs den Heijer en Ed Verwer van de Vis- en Garnalengroothandel W.G. den Heijer een vroege vrijdagochtendexcursie in de Scheveningse visafslag. De Makro is een belangrijke relatie van Den Heijer en regelmatig brengen medewerkers van de zakelijke groothandelsketen een bezoek aan zowel het Scheveningse bedrijf als de plaatselijke visafslag.

De beide medewerkers dirigeerden de Makro-delegatie eerst naar de loskade waar aan boord werd gestapt van de OD 1. Machinist Teun Wezelman legde alles tot in de puntjes uit. Daarna toog het gezelschap naar de sorteerhal en de schouwruimte. ,,De verkopers hebben allemaal een SVO-opleiding genoten inclusief een fileercursus. Ze zijn dus goed thuis in de vis, maar ook voor hen is het van belang dat ze een goed beeld krijgen van het proces in de visafslag en wat vissers aan boord doen om de vis in goede conditie te houden’’, aldus Matthijs den Heijer, die op de foto (rechts) een paar Makro-medewerkers uitleg geeft over het sorteerproces in de Scheveningse visafslag.