Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Schipper Andy Loyen van de O 191

Visserman verongelukt in haven Oostende

OOSTENDE – De 37-jarige Vlaamse visserman Andy Loyen is afgelopen woensdagmiddag door een tragisch ongeval op de haven van Oostende om het leven gekomen. Loyen was die middag met de heftruck aan het werk op de Hendrik Baelskaai, toen door nog onbekende oorzaak de heftruck achteruit de haven in reed. Door ooggetuigen werd direct alarm geslagen, waarop de hulpdiensten massaal uitrukten.

Het lichaam van Loyen werd door duikers gelokaliseerd op de bodem van de haven en bleek bekneld te zitten onder de heftruck. Toen de heftruck was gelift en het lichaam aan wal was gebracht werd hij nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

Andy Loyen was de laatste jaren schipper op de O 191 ‘Romy’ en daarvoor 13 jaar op de O 82 ‘Nautilus’, beide kotters varen voor respectievelijk Christelle Dewaele en Rudy Barbaix voor de Vistrap van Oostende. Loyen was in februari van dit jaar getrouwd.