Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Bijna visklaar na half jaar durende verbouwing

Visser weer naar zee met HA 43

HARLINGEN – Henk Visser (62) hoopt dit jaar nog met zijn ‘nieuwe’ HA 43 ‘De Vrouwe Elisabeth’ op garnalenvangst te kunnen gaan. Na ruim een half jaar vernieuwbouwactiviteiten in eigen beheer op Urk stoomde Visser afgelopen weekend naar de thuishaven.

Vier jaar terug stopte Visser en verkocht zijn HA 76 ‘Poolster’ naar Urk. De garnalenvisserij liep destijds bepaald niet lekker. Nu het de laatste jaren best loopt in de garnalenvisserij begon het weer te kriebelen. Visser wilde weer naar zee en kocht daarom de ZK 42 van Matthijs van der Ploeg, de voormalige ZK 92.

Visser houdt niet van half werk. ,,Van voor tot achter, en van onder tot boven hebben we de kotter eerst vernieuwd. Te veel om allemaal op te noemen. In eigen beheer. Alleen de hoofdmotor en keerkoppeling zijn blijven staan’’, aldus Visser.

Bij de Harlinger werf van broer Harm moet de lier nog worden aangesloten en dan is het wachten op een positief bericht van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Visser: ,,We hebben er weer zin in.’’