Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
HA 32 ‘Jouke van Broer’

Visser: ook oesters rapen en zegenen

HARLINGEN – Kokkelvisser Jouke Visser (HA 2) breidt de visserijactiviteiten uit. In eigen beheer is er een HA 32 ‘Jouke van Broer’ klaargemaakt om oesters op het Wad te rapen in combinatie met het uitoefenen van de zegenvisserij op harder. Van Harry de Bock is een zegenvergunning overgenomen; diens HA 102 is doorverkocht en fungeert nu als werkponton.

Begin dit jaar werd in Franeker een 14,75 meter lang en 5,20 meter breed aluminium slepertje op de kop getikt. Er kunnen naar schatting zes tubs op het achterdek. Mocht de oesterraperij inderdaad rendabel zijn, dan wil Visser zijn HA 32 in een later stadium verlengen. Visser is 14 weken bezig geweest met de refit van het vaartuig, gecombineerd met mantelzorg voor zijn moeder.

Straalwerk is gedaan door Multiship Holland. Vorig jaar heeft Visser een nieuwe loods aan het Verbindingskanaal laten zetten. Vooral bestemd voor onderhoudswerk, maar ook met het idee om wadoesters verzendklaar te kunnen maken. Dit jaar heeft Jouke Visser zelf nog niet gekokkeld. De drie kokkelvergunningen in beheer van de familie worden verhuurd.