Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Overeenkomst met gemeente ondertekend

Visscher Seafood breidt uit op Urk en in de USA

URK – Visscher Seafood start eindelijk dit jaar met de gewenste uitbreiding. Vorige week werd de omgevingsvergunning verstrekt.

Na de nieuwbouw aan de Industrierondweg heeft de zalmverwerking een vlucht genomen bij het Urker visbedrijf, onderdeel van de Brouwer Groothandels Groep. 

De bebouwde oppervlakte wordt nu bijna verdubbeld. Directeur Tim Brouwer verwacht met name op kantoor een forse uitbreiding van personeelkracht. ,,Vooral door de verdere uitrol van onze merken en het toevoegen van waarde door middle van samenwerking met partners. Zo laten we de zalm van onze kwekerij Organic Sea Harvest in Schotland of van onze VÅRLAKS-farmers in Noorwegen roken bij Foppen in Harderwijk en leveren we samen met Sea Fresh Retail zalmspecialiteiten onder het VÅRLAKS-merk aan EDEKA in Duitsland. Volgend jaar willen we zalmkaviaar en zalm-sashimi introduceren.’’ 

In Amerika is een nevenvestiging voor met name directe levering aan de retailindustrie opgericht. Na anderhalf jaar wachten vanwege inreisbeperkingen zijn Johannes Korf (key-account manager export) en zijn vrouw Lieneke nu via de Antillen onderweg naar de staat New Jersey om Visscher Seafood North America Inc. in de metropool New York op een half uurtje van Manhattan op te starten.