Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Cor Keijzer koopt compagnon Fa. Tel uit

Visgroothandel VD119 weer op eigen benen

VOLENDAM – Na vijf jaar samenwerking met de Fa. Tel heeft Cor Keijzer weer het volledige aandelenpakket van zijn Visgroothandel VD119 in handen.

IJsselmeervisser Keijzer begon 14 jaar geleden met een handeltje, paling van de eigen kotter VD 119. Inmiddels is de kotter verkocht naar Hoorn (HN 3), is broer Jan een viswinkel in Castricum begonnen en is de visgroothandel groter en groter gegroeid.

Vijf jaar geleden stapte de Fa. Tel in en werd met name de garnalenhandel uitgebouwd en de ‘toko’ verbouwd. Nu Keijzer weer op eigen benen staat, blijft Tel als collega overigens hofleverancier van de (machinaal gepelde) garnalen en vis vanuit de hele wereld.

Visgroothandel VD119 belevert volgens Cor Keijzer de betere viswinkels in de wijde regio met een keur aan visproducten: levend, vers, diepgevroren, gerookt, geportioneerd en kant-en-klaar verpakt. Keijzer heeft inmiddels tien werknemers in dienst, waaronder in de persoon van Jacob Visscher een vaste inkoper op Visveiling Urk.