Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Maaskant neemt PD 147 in en bouwt kopie van de ‘Spes Nova’

Vervolgopdracht Ekofish: nieuwe ‘Turma Nova’

STELLENDAM/URK – De Ekofish Group heeft bij Maaskant Shipyards getekend voor een vervolgopdracht, een kopie van de in aanbouw zijnde UK 205 ‘Spes Nova’. De oplevering is voorzien in het eerste kwartaal van 2020.

De nieuwbouwer krijgt de naam ‘Turma Nova’, Latijn voor een nieuwe Enterprise. Het nummer onder Britse vlag is formeel nog onbekend, maar op de tekening van bouwnummer 628 heeft Maaskant alvast PD 147 gezet. Want de komende nieuwbouwer komt bij de rederij in de plaats van de hekkotter PD 147 ‘Enterprise’ die door hoofdaannemer Maaskant wordt ingenomen. Er is vooral vanuit het buitenland interesse, zegt werfdirecteur Eric Moerkerk. De PD 147 blijft tot medio mei in de vaart, wanneer de ‘Spes Nova’ in de vaart komt.

De gebroeders De Boer van de Ekofish Group gaven in het najaar van 2017 Maaskant opdracht voor een nieuwe innovatieve twinrigger/flyshooter UK 205 van de tekentafel van het Friese Vripack met gelijk een optie op een vervolg. ,,Die optie hebben we nu verzilverd’’, zegt directeur Louwe de Boer. De lijst toeleveranciers blijft dezelfde.

Bouwer Eric Moerkerk is blij met de vervolgopdracht, zijn eerste opdracht uit de visserij na de directiewisseling bij Maaskant Shipyards.

De innovatieve kotters met een nieuwe look hebben als afmetingen 32 bij 9,60 meter en worden diesel-elektrisch voortgestuwd. De tewaterlating van de UK 205 in Polen is verschoven naar medio februari.