Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Beveiliging GRE 37 door DVT

Vertrouwd gevoel

GRONINGEN/ZOUTKAMP – Eenvoudig, vertrouwd en – zeker zo belangrijk – betaalbaar. Bert van Hylkema van de GRE 37 'Lambert' is dik tevreden over de beveiligingstechniek bij hem aan boord.

,,Wij liggen met onze kotter veel in Duitsland of anders in Lauwersoog. Dan geeft het een heel vertrouwd gevoel dat sensoren de boel in de gaten houden. Als er wat mis is krijg ik op mijn telefoon gelijk een alarmmelding’’, zegt de Zoutkamper schipper-eigenaar.

Watermelder

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook aan boord. De afgelopen weken hebben twee kotters zware schade opgelopen met water in de machinekamer. Met een waterdetectiesysteem aan boord had er sneller hulp geboden kunnen worden en voorkomen kunnen worden dat de hoofdmotor onder water zou komen te staan.

Zo’n watermelder heeft de GRE 37 sinds afgelopen zomer, geplaatst onder de (nieuwe) Volvo-hoofdmotor. Van Hylkema kwam op het idee toen hij plaatsgenoot John Nijholt sprak over beveiliging. Nijholt werkt bij DVT Beveiliging, een gespecialiseerd bedrijf in Groningen met oplossingen in de beveiligingstechniek ter land en ter zee.

Om kort te zijn: de GRE 37 kreeg een zogeheten beveiligingskoffer mee aan boord, waarna Van Hylkema besloot een heel pakket af te nemen: brand- en inbraakdetectie, camera’s, waterdetectie en ook een koolmonoxidemelder. De installatie is uitgebreid met een contact om de koeling te kunnen schakelen. Dit alles met een eenvoudige app van DVT uit te lezen en te bedienen.

Directeur Jan de Vries van DVT is blij met de positieve aanbeveling van Bert van Hylkema. ,,We brengen het graag breder onder de aandacht van vissers om schade door inbraak, brand, vernieling of water te voorkomen. Het hele beveiligingssysteem kan op de internettoegang van het schip worden aangesloten, maar heeft ook een eigen SIM-kaart.’’

Van Hylkema vult aan: ,,Het is ook heel eenvoudig aan te sluiten allemaal. Een kind kan de was doen.’’

Deurcontact/inbraakalarm.

Rookmelder/brandalarm.

Rookmelder/brandalarm.