Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Maandagmorgen 22 mei

Veiling meischol voor ‘Schreeuw om Leven’

URK – De opbrengst van de veiling van het eerste kistje meischol op maandagmorgen 22 mei is dit jaar bestemd voor de Stichting ‘Schreeuw om Leven’.

De Stichting Visserijdagen maakt bekend dat de veiling van het kistje meischol vanaf heden jaarlijks plaatsvindt in de week voor Hemelvaartsdag. De veiling is opgezet als pr-moment voor een periode waarin de Noordzeeschol steeds lekkerder wordt. Het is tevens de aftrap voor de Visserijdagen Urk, een week met activiteiten ter promotie van de Noordzeevis, met als hoogtepunt Vlaggetjesdag 27 mei. Zie voor meer info de website

De veiling vindt plaats op maandag 22 mei 2017 in de Visveiling Urk. Het programma start om 10.30 uur en de veiling vangt aan om 11.00 uur. Aan de veiling kan in principe iedereen deelnemen. Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dit jaar heeft het bestuur als bestemming voor de opbrengst gekozen voor de christelijke pro-life organisatie ‘Schreeuw om Leven’. Met hun campagne ‘Er is hulp’ wordt een alternatief geboden voor abortus. De stichting is bekend van de jaarlijkse Mars voor het Leven. Vorig jaar bracht de veiling ruim 104.000 euro op voor de Stichting Woord en Daad. Voor meer informatie kunt u terecht op de website.