Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
VNV gaat samenwerking aan met slagersvereniging

Van Moort nieuwe voorzitter visdetailhandel

RIJSWIJK – De Vereniging van Nederlandse Visspecialisten heeft Adriaan van Moort (39) gekozen als nieuwe voorzitter.

De leden stemden vorige week op de jaarvergadering unaniem in met de voordracht van Van Moort als voorman. Van Moort is de opvolger van Peter van de Laar, die in februari terugtrad. Beleidsadviseur Karel van den Heuvel was het afgelopen half jaar interim-voorzitter.

Van Moort is eigenaar van twee viskiosken in Middelburg en Goes. Naast de viskiosk in Middelburg runt hij ook een friettent. Van jongs af is hij zelfstandig ondernemer, al vroeg begon hij met een haringkar. Nadat hij zijn eerste kiosk kocht studeerde hij deeltijd aan de kunstacademie, rondde een studie productdesign af, deed een lerarenopleiding voor volwasseneneductie en breidde zijn onderneming uit. Momenteel geeft Van Moort ook les aan de vakopleiding SVO. De combinatie praktijkonderwijs trok de aandacht bij de VNV, waarvan Van Moort in 2015 bestuurslid werd, de laatste anderhalf jaar als secretaris. ,,Ik kijk er enorm naar uit om me als voorzitter in te kunnen zetten voor de belangen van de visspecialisten in ons land’’, zegt Van Moort over zijn nieuwe rol.

Karel van den Heuvel wordt nu operationeel directeur van de VNV. In deze nieuwe rol zal hij de dagelijkse operatie gaan leiden, als spin in het web functioneren voor alle stakeholders van de vereniging en zich bezighouden met commercieel beleid. Van den Heuvel rapporteert aan het bestuur en zal ongeveer twee dagen per week actief zijn voor de VNV.

Samenwerking KNS

Niet toevallig vond de algemene ledenvergadering plaats in het pand van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Met ingang van 2020 gaat de VNV namelijk samenwerken met de KNS voor het secretariaat en de administratie. Andere samenwerkingen op gebied van bijvoorbeeld belangenbehartiging en ledencommunicatie worden onderzocht. Voorzitter Van Moort: ,,Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen tussen slagers en visspecialisten. KNS heeft een groot team met enthousiaste professionals waar we als VNV ook graag gebruik van willen maken. We zijn daarom erg blij met deze nieuwe samenwerking.’’