Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Aanvulling Visserijregister 2016

Update boekwerk Bruse vissersvloot

BRUINISSE – In de vloot van Bruinisse heeft een groot aantal mutaties plaatsgevonden. Daarom komt er een update van het Bruse Visserijregister 2016.

Eindredacteur Barend van Lange is voornemens om in de loop van dit jaar het Bruse Visserijregister 2020 uit te geven. De herziene uitgave bevat een overzicht van de mutaties van de laatste vier jaar, een foto-overzicht van de samenstelling van de vloot op 1-7-2020, een register met familie-/bedrijfsnamen gekoppeld aan de registraties in de periode 1911 tot 2020 en vanaf de invoering van het eerste Nederlandse Visserijregister in 1911 ruim 450 mutaties binnen de Bruse vissersvloot.

De publicatie is een uitgave in eigen beheer, de omslag is softcover en zal ongeveer 180-200 pagina’s bevatten, voorzien van een groot aantal prachtige en vaak historische foto’s. Van Lange: ,,Het naslagwerk geeft een fantastische en nauwkeurige kijk op de geschiedenis van wat ooit het belangrijkste mosseldorp van ons land was.’’

Als het aan de samenstellers Barend van Lange en Ineke Jumelet ligt mag de update in geen enkele boekenkast ontbreken van geïnteresseerden in de vissersvloot en van liefhebbers van de historie van de Zeeuwse visserij.

Deze vooraankondiging is bedoeld om de interesse te peilen, want de oplage is bepalend voor de kostprijs. Aanmeldingen verplichten op dit moment tot niets. Als straks de verschijningsdatum en de prijs bekend zijn, kunnen de definitieve bestellingen plaatsvinden. Opgeven kan via een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..