Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Vlag halfstok

TX 65 ‘Bona Fide’ visklaar

URK/OUDESCHILD – De nieuwe TX 65 ‘Bona Fide’ is visklaar. Na een voorspoedige bouw werd vorige week maandag in aanwezigheid van ILT-inspecteurs proefgevaren op het IJsselmeer. Een jaar geleden gaven Erik en Anita Kalf hoofdaannemer VCU in Urk opdracht voor de nieuwbouw van de Texelse garnalenkotter. De TX 65 is de eerste kotter die compleet door de VCU is gebouwd. Het ontwerp is van Scheepsbouwkundig Bureau Herman Jansen. Schipper wordt de Wieringer Richard Wigbout (23). Wigbout heeft ervaring opgedaan op de WR 12. Zelf blijft Erik Kalf (voorlopig) aan de wal.

Donderdagmorgen overleed echtgenote Anita Kalf-van der Star (48) na een ernstige ziekte. De vlag op de kotter ging halfstok. Vrijdag werd de TX 65 overgevaren naar de thuishaven Oudeschild. Anita wordt dinsdagmiddag 31 juli begraven. De uitvaartdienst begint om 13.30 uur in kerkgebouw ‘de Burght’ in Den Burg.