Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
GDY 151 ‘Annelies Ilena’ lost horsmakreel in IJmuiden

Tussen de orkanen door naar huis

IJMUIDEN/KATWIJK – Ruim een half jaar na het vertrek naar de zuidelijke Pacific is de GDY 151 ‘Annelies Ilena’ weer terug in IJmuiden. In de ruimen de vangst horsmakreel van de laatste zes weken dat de onder Poolse vlag varende vriestrawler van Parlevliet & Van der Plas viste in de wateren (ver) uit de kust van Chili.

De route vanuit de Pacific voerde door het Panamakanaal en het Caribisch gebied, in de tijd dat daar minstens twee orkanen woedden. Hiervan kon de op huis aan stomende trawler net gevrijwaard blijven.

De horsmakreel is begin deze week gelost in IJmuiden, waarna het schip afgelopen woensdag koers zette naar Amsterdam. Bij Damen Shiprepair Amsterdam gaat de GDY 151 in dok voor een gedegen survey.

De visserij in de Pacific is volgens directeur Diek Parlevliet sterk wisselend geweest. Maar ook voor volgend jaar staat visserij in dit deel van de wereld weer op de agenda.