Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Binnenkort alles op één locatie aan de haven

Toering Ship Supply aan het verhuizen

HARLINGEN – Toering Ship Supply heeft een nieuwe loods betrokken op de visserijhaven van Harlingen. Over enkele maanden zal ook het kantoor, dat nog elders op de haven is gevestigd, naar deze locatie verhuizen.

Binne Toering begon zijn bedrijf vier jaar geleden vanuit huis en is inmiddels al een paar keer verhuisd. Op de nieuwe locatie heeft Toering Ship Supply meer ruimte. ,,Ik zit nu op een mooie plek, met schitterend uitzicht op de vloot in de haven, en heb ook nog de mogelijkheid om ruimte bij te huren’’, aldus Toering. Toering Ship Supply levert met name proviand en daarnaast ook bonded stores en diverse scheepsbenodigdheden aan de visserijvloot op Harlingen en aan coasters, binnenvaartschepen en schepen van Rijkswaterstaat in de regio Harlingen-Lauwersoog-Eemshaven. Doordeweeks en op zaterdag. Afrekenen kan contant of op rekening.

Met de visserij is Toering (47) meer dan bekend. ,,Ik heb nadat ik de visserijschool op Urk heb gedaan twaalf jaar op de visserij gezeten. Eerst bij m’n vader Arend Toering op de HA 62 en later nog op de HA 61 en de HA 39. Wij weten dus als geen ander welke goederen aan boord nodig zijn.’’ Broer Willem vaart inmiddels met de HA 62.

Toering Ship Supply is in principe een eenmansbedrijf, maar de zoon en dochter van Toering werken ook mee. Extra service is het desgewenste regelen van een wachtsman aan boord voor het weekend.