Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Vis bij afronding bouwproject Maaskant

Stoere Vlaamse bokker Z 91 overgedragen

ZEEBRUGGE - De Z 91 ‘Franson’ is afgelopen zondag op feestelijke wijze onder zeer grote belangstelling in de thuishaven gedoopt. 

Vorige week woensdag vertrok de nieuwbouwer uit Stellendam. De voorgaande avond was op de werf van hoofdaannemer Maaskant de afronding van het project met alle nauw betrokkenen goed gevierd met een drankje en met haring en kibbeling van vishandel Gebr. Sperling uit Ouddorp. Vanuit Vlissingen werden vrijdagmorgen nog enkele testen gedaan op de Westerschelde. Daarna stoomde de nieuwe aanwinst van reder Eddie Cattoor naar thuishaven Zeebrugge, om vervolgens zaterdag nog enkele proeftrekjes te doen.

Afgelopen donderdag zou schipper Steven Deruddere met zijn ploeg, voor een belangrijk deel overgekomen van de Z 90 ‘Francine’, opstomen naar de visgronden, die voor nu liggen in de westelijke wateren, en met name het Bristol Kanaal. Deruddere, op de vloot bekend als Spits: ,,We gaan voorlopig niet naar de meestal wat ruigere noordelijke wateren. We willen het nieuwe schip nog een beetje sparen.’’

Op de foto boven krijgen reder Cattoor en dochter Shirley het naambord overgedragen. De 'Franson' is vernoemd naar wijlen eerste echtgenote Francine en zoon Jason.

Foto's door C. Hameeteman.