Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Kamerlid Dik-Faber pakt uit op Prinsjesdag

Statement voor visserij en duurzaamheid

DEN HAAG – Al eerder trok ze op Prinsjesdag de aandacht met jurken van oude marine-uniformen, gerecyclede treinstoelen en hergebruikte colaflessen. Afgelopen dinsdag pakte kamerlid Carla Dik-Faber (Christen Unie) wel heel stijlvol en betekenisvol uit met een zomers jurkje van gerecyclede oude visnetten en opgevist plastic. Het hoedje en de bijpassende accessoires zijn gemaakt van vissenvel. Met haar outfit wilde Dik-Faber duidelijk maken dat visserij en duurzaamheid heel goed samen kunnen gaan.

Voorafgaand aan Prinsjesdag ging het kamerlid in Harlingen op de foto met haar jurk, op de kaai naast de MDV 1. Dik-Faber stak de loftrompet over de duurzaamheidsinitiatieven van de visserijsector, met de MDV 1 als kers op de taart. Mede-eigenaar Hendrik Kramer van de MDV 1 beziet het ensemble goedkeurend.

In de troonrede en nieuwsberichten naar aanleiding van Prinsjesdag wordt gesteld dat er 1,3 miljard op de begroting staat voor duurzame landbouw, visserij en voedselketens, inclusief ‘groen onderwijs’, dat grote investeringen in verduurzaming gewenst zijn, en ook dat de gevolgen van de klimaatverandering nopen tot forse investeringen en innovaties in duurzame energiebronnen, zoals wind, water en zonlicht.