Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
‘Gerookt met hout, vuur en liefde’

Start uitbreiding Spakenburg Paling

SPAKENBURG – Spakenburg Paling breidt uit. Vorige week ging de eerste heipaal de grond in. De start van de uitbreiding werd gevierd met taart en natuurlijk ook vers gerookte paling.

In het nieuwe gedeelte zal naast kantoren, kantine en kleedruimten straks ook de volledige verwerking van paling plaatsvinden. ,,Vanzelfsprekend zullen de nieuwe verwerkingsruimten aan de allerlaatste eisen op hygiënegebied voldoen. Hiermee is ons bedrijf klaar voor de toekomst. Alleen de manier waarop de paling gerookt wordt blijft ongewijzigd. Wat goed is moet je niet vervangen. Onze bedrijfsspreuk is en blijft: ‘gerookt met hout, vuur en liefde’. Daar veranderen we niets aan, we blijven dus met een echt houtvuur roken en onze medewerkers maken met veel liefde een prachtig maar vooral heel lekker product’’, aldus een trotse directeur Alex Koelewijn. Naast de nieuwbouw zal het huidige pand een metamorfose ondergaan waarbij aan de bestaande ruimtes een nieuwe functie zal worden gegeven, met name opslag.

Het ontwerp is gemaakt door Blokhuis Braakman architecten uit Amersfoort. ,,Zij hebben een bijzonder fraai ontwerp gemaakt, een echte opwaardering voor het industrieterrein Zuidwenk’’, oordeelt Koelewijn. Koelewijn Bouw is de hoofdaannemer. Koelewijn vindt als  bestuurslid van de Bedrijvenkring Bunschoten-Spakenburg van belang dat er zo veel mogelijk lokale ondernemers betrokken worden bij de bouw. De bouw van het nieuwe gedeelte zal circa een half jaar in beslag nemen.