Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Eind dit jaar verhuizing naar nieuwbouw op Urk

Start bouw pand Nederlandse Vissersbond

EMMELOORD/URK - De tekeningen voor het nieuwe bedrijfspand van de Nederlandse Vissersbond liggen klaar om gerealiseerd te worden en de benodigde vergunningen zijn binnen. In april start de Nederlandse Vissersbond met de bouw van het nieuwe kantoorpand aan Het Spijk 20 op Urk.

De bouwtekening is tot stand gekomen in samenwerking met het Urker bedrijf KC Bouwburo & Ingenieurs. Dit bedrijf zal het komende jaar eveneens zorgdragen voor de bouwbegeleiding. Over enkele weken start aannemer Van Wijnen samen met installateurs Hoekstra Installatie BV, Heluto en SB Installatietechniek met de realisatie van het pand. De oplevering van het kantoorpand en de verhuizing vanuit Emmeloord naar Urk staan gepland voor het einde van het jaar.

Het nieuwe kantoorpand van de Nederlandse Vissersbond, dat gekarakteriseerd wordt door een rechthoekige uitstraling en lichtgrijze steen, meet 22 bij 18,50 meter. Het zal bijna volledig energieneutraal draaien, door de ruim honderd zonnepanelen en een warmtepompsysteem. Rondom het pand zal ruime parkeergelegenheid gerealiseerd worden.

Medefinancier

Om de leden en medewerkers van de Nederlandse Vissersbond zoveel mogelijk te betrekken bij het nieuwe pand, hebben zij het aanbod gekregen om tegen een bovengemiddeld rentepercentage medefinancier te worden. Alle betrokkenen zijn middels een brief en brochure op de hoogte gesteld van deze mogelijkheid.