Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Op stap met Ruud van der Zwan

Sfeer proeven in Deense afslagen

THYBORØN – Door Nederlandse vishandelaren wordt veel vis gekocht op Deense visafslagen. Scheveninger Ruud van der Zwan is accountmanager van de drie visafslagen die onder Danske Fiskeauktioner vallen, en in die hoedanigheid de tussenpersoon tussen de Nederlandse afstandkopers en deze Deense visafslagen.

,,De koper drukt en krijgt zijn vis de volgende dag geleverd. Ik verzorg het transport’’, vertelt Van der Zwan. ,,Regelmatig neem ik Nederlandse kopers mee om de sfeer in Hvide Sande, Thyborøn en Thorsminde te laten proeven, en om te laten zien wat voor organisatie wij zijn.’’ Deze maand ging Van der Zwan op stap met vertegenwoordigers van Simonis uit Scheveningen, Schuitemaker uit Katwijk en Texelse Visspecialist uit Texel. ,,Die waren erg te spreken over de manier waarop wij ons werk doen.’’ De kopers op afstand zijn voor de Deense afslagen van wezenlijk belang. Van der Zwan: ,,Vanuit onze drie veilingen gaat inmiddels al bijna driekwart van de aanvoer naar afstandkopers over heel Europa.’’