Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Dayseaday neemt aandeel in Starfish

Schol mindert, ruimte voor snelle zalmproductie

URK – Dayseaday heeft een (minderheids)belang genomen in zeevisgroothandel Starfish. Bij Starfish aan de Vliestroom wordt het bedrijf klaargemaakt voor zalmproductie, Dayseaday laat er volgende maand een complete zalmlijn plaatsen en investeert op de eigen locatie in een snelvriezer. ,,De vraag naar zalm stijgt wereldwijd, wij zochten op korte termijn uitbreidingscapaciteit en Starfish biedt daarvoor de ruimte’’, verklaren de gebroeders Jelle en Henk van Veen de stap.

Directeur Albert Snoek (35) van Starfish zegt: ,,Ons probleem is dat de aanvoer en handel in schol wegzakken, waardoor wij geen groei kunnen realiseren. Fileer- en inpakruimte daarvoor zijn kleiner geworden. Daarvoor zochten we een oplossing. Bovendien hebben wij hier intern vijf jaar geleden afgesproken dat de oudere aandeelhouders Piet Buter, Juriaan Bakker en mijn vader Fokke terugtreden. Voor mij is het fijn om sparringpartners in de personen van de gebroeders Van Veen te hebben. We doen al jaren prettig zaken.’’

Starfish heeft veertig vaste werknemers en kan een beroep doen op circa tachtig oproepkrachten.