Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
‘Ik blijf mijn rondjes langs de havens wel maken’

Sarah Verroen naar VisNed

URK/MENAAM - Per 1 oktober 2018 gaat Sarah Verroen aan de slag bij VisNed als senior beleidsmedewerker Maatschappij & Verenigingszaken.

VisNed is bezig met een herstructurering en breidt haar team uit, om zo in te kunnen spelen op de vele ontwikkelingen die op de visserijsector afkomen. Onlangs zijn Hepke Deelstra en Nathanaël Middelkoop als belangenbehartigers aangetrokken. Verroen zal zich bezig gaan houden met maatschappelijke vraagstukken, pr en communicatie, intern beheer en verbinding met organisaties zowel binnen als buiten de sector.

Verroen loopt al lang mee in de visserijsector en is de afgelopen zes jaar actief geweest vanuit haar eigen bedrijf, adviesbureau Fish & Farm, dat zich met name richt op verbindende projecten in de visserij en de agrarische sector. Vanuit Fish & Farm heeft Verroen voor een grote diversiteit aan opdrachtgevers projecten uitgevoerd, waaronder LTO Noord, Wageningen Marine Research, de overheid en visserijorganisaties.

,,Het is een druk bestaan naast het Friese melkveebedrijf van mijn man, maar ik heb de afgelopen jaren met heel veel plezier als zelfstandig adviseur gewerkt. Tot dusver is het altijd gelukt om alleen maar projecten te doen waar ik inhoudelijk honderd procent achter sta. Als ondernemer, zeker als voedselproducent, sta je echter voor hele andere uitdagingen dan de meeste deelnemers aan beleidstrajecten. Ik wil me inzetten voor de belangen van de producent, daar voel ik me thuis en daar zit mijn passie. Het is daarom tijd voor een nieuwe stap, ik heb heel veel zin om de diepte in te gaan en me inhoudelijk vast te bijten in de opgaven die er liggen”, aldus Verroen.

Naast de diverse beleidsthema’s, waaronder werkgelegenheid en bedrijfsopvolging, de Green Deal Visserij, veiligheid en onderwijs, zal Verroen zich richten op intern beheer, waarbij efficiënte samenwerking tussen de producentenorganisaties, communicatie en verenigingsbeleid centraal staan.

Wieringen

Directeur Pim Visser: ,,VisNed is erg content met de versterking die Sarah ons team gaat bieden. Ons werkveld wordt groter en de inzet van het VisNed-team wordt intensiever, daardoor is het bewaken van overzicht en voortgang nodiger dan ooit. Nu Wieringen weer aangesloten is bij ons, vertegenwoordigen we bovendien veel meer vissers. Met Sarah’s inzet gaan we ervoor zorgen dat we nog beter kunnen inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen en verstevigen we de samenwerking tussen alle VisNed-regio’s langs de kust, van zuid tot noord.”

Tot 1 oktober blijft Verroen haar huidige werkzaamheden uitvoeren. Na de zomer worden de activiteiten vanuit Fish & Farm afgerond. Haar vaste standplaats wordt Urk, maar naar verwachting zal er ook veel gewerkt worden vanuit de andere PO-kantoren en op locatie. Verroen, lachend: ,,Ik blijf mijn rondjes langs de havens wel maken.’’