Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Volgende editie HFE: 5 en 6 oktober 2018

‘Reuring in de markt’

URK – De visserij leeft weer. En dat was te merken op de zevende editie van het Holland Fisheries Event, dat bewees een echte vakbeurs voor de internationale visserijsector te zijn.

Vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober stond voor meer dan 80 exposanten en bijna 3.500 bezoekers uit binnen- en buitenland in het teken van netwerken en zakendoen op de visserijbeurs op Urk. Zonder zorgen over de aanlandplicht zouden er vast en zeker nog veel meer opdrachten geboekt zijn dan nu.

Voorzitter Klaas Jelle Koffeman kijkt meer dan voldaan terug. Hij noemt de uitverkochte beurs een nieuwe mijlpaal. ,,We zijn gegroeid van een kleine beurs met vooral lokale ondernemers naar een beurs met internationale standhouders.’’

Volgende editie HFE: 5 en 6 oktober 2018Volgende editie HFE: 5 en 6 oktober 2018 De bedrijven die nieuwe producten en innovaties als primeur toonden op de beursvloer, de sfeervol aangeklede en volledig uitverkochte beursvloer met vier zalen en een aanvoersector die er anno 2016 veel beter voor staat, trokken tal van bezoekers naar De Koningshof Party and Events op Urk. De enorme aanloop op zaterdag zorgde ervoor dat het parkeerterrein vol stond en er gebruik gemaakt moest worden van het naastgelegen parkeerterrein van het zwembadcomplex.

,,Een succesvolle editie. Een beurs waar we de ene na de andere order bij exposanten ondertekend zagen worden. De visserij leeft weer! Terwijl de tweede dag nog moet beginnen, werden wij alweer benaderd door exposanten die ook een stand tijdens de volgende beurs op 5 en 6 oktober 2018 willen! Er is vertrouwen in de toekomst die we gezamenlijk het hoofd kunnen bieden”, zegt Klaas Jelle Koffeman, voorzitter van Stichting Visserijdagen Urk.

Volgende editie HFE: 5 en 6 oktober 2018Volgende editie HFE: 5 en 6 oktober 2018 Ook de standhouders reageren louter positief. ,,Er zit heel wat in de pijplijn, met zowel vragen over verbouw als nieuwbouw. Kortom: er is weer reuring in de markt’’, verwoordt Joop Schouwstra van Damen Shipyards de gevoelens. Auke Hoefnagel, sectorleider visserij van hoofdsponsor Flynth: ,,Deze beurs is door de grote aanwezigheid van de sector en toeleveranciers benut om te laten zien dat we niet stilstaan maar meegaan met de tijd en gaan voor een goede samenwerking en een gezonde visserijsector.”

Paula van der Woude en Caroline Melissant van het projectbureau Holland Fisheries Event: ,,De beurs is klaar voor een volgende stap. Groeien in de zin van een nog betere kwaliteit bieden, professionaliseren en meer stands, maar ook groeien over de grens heen. We hopen de volgende editie weer meer exposanten te verwelkomen, ook uit het buitenland.”