Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Minister mee met de TX 42

‘Respect voor het harde werk van onze vissers’

OUDESCHILD – Politici en bestuurders brengen veel tijd door op kantoor, achter hun documenten en in zalen en zaaltjes in het land. Kort of lang reces geeft ze de mogelijkheid het land in te gaan voor (werk)bezoeken aan de sectoren in hun portefeuille.

Minister Carola Schouten van LNV leek zich er echt op te verheugen toen ze het aankondigde op de bijeenkomst voor pulsvissers vorige maand in Nootdorp: een nachtje mee met een garnalenvisser. Het werd de TX 42. Het was niet voor niks dat de kotter van Rick Koning en Eric Boersen werd uitgekozen door de visserijorganisaties die het tripje organiseerden. Als een van de weinige garnalenkotters heeft de TX 42 afzonderlijke hutten, waardoor enige privacy voor de bewindsvrouw was gegarandeerd. Op de visreis vorige week vanuit Den Helder werd Schouten vergezeld door Herman Snijders, coördinerend beleidsmedewerker voor het Europees Visserijbeleid op haar ministerie, en persvoorlichter Raoel Koole. Het werd een geslaagd vistripje op een rustige Noordzee, waar de minister zich volgens de Texelse eigenaren niet onbetuigd liet aan dek. Ze bedankt Koning en Boersen voor hun gastvrijheid. ,,Ik vond het eervol en leerzaam om een avond en nacht het zware ritme van het garnalenvissen mee te mogen maken’’, aldus de minister. ,,Het heeft mijn respect voor het harde werk van onze vissers nog groter gemaakt.”

Op de foto’s de minister en Herman Snijders met Rick Koning (met oorbel) en Eric Boersen aan dek op de TX 42.