Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Provincie ambassadeur lokale vis

SCHEVENINGEN – De provincie Zuid-Holland is ambassadeur geworden voor lokale vis uit Scheveningen.

Jeannette Baljeu, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, kreeg daarom vorige week donderdag op Scheveningen een oorkonde overhandigd van de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Ter gelegenheid van het nieuwe ambassadeurschap stond er die dag in het provinciehuis Noordzeevis op het lunchmenu. Zo waren er mosselen voor de liefhebbers, en was er sushi en sashimi van makreel verkrijgbaar. Deze makreel was ‘s ochtends geveild op de visafslag van Scheveningen en werd ter plekke gefileerd en verwerkt.

De Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft als doel om meer duurzame lokaal gevangen vis op de menukaart te krijgen. Provincie Zuid-Holland wil meer met lokale ondernemers samenwerken en is daarom ambassadeur geworden van de stichting. Baljeu is opgegroeid in Den Helder, waar vaak vis op het menu stond. Ook zij persoonlijk ziet graag meer Noordzeevis op de menukaart van het Provinciehuis verschijnen.