Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Tweede editie Urker VIS Food Festival

Proeven, ontmoeten en beleven

URK - Het Urker VIS Food Festival op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni laat vis zien, zoals je het nog nooit hebt gezien!

Tuurlijk, de tweede editie van het festival op de Dormakade van Urk staat vooral in het teken van food; met nog meer deelnemers dan vorig jaar en een nog uitgebreider palet aan verrassende visgerechtjes. Maar jong en oud kunnen zich er ook uitstekend vermaken met een uitgebreid cultureel programma.

Vanuit maar liefst eenentwintig foodtrucks en stands kunnen festivalbezoekers smakelijke en verrassende visvariaties proeven. Naast Flamed Sashimi, Hete Kibb en Scampibowl is er ook Kabeljauw Teriyaki te proberen. Of Flamkuchen el Tonno, Vistaquito’s, Vissalsa... En natuurlijk ambachtelijke zalm uit de rookton en nieuwe haring. Ook heel lekker én leuk: zoete verleidingen met een touch of fish!

Extra leuk dit jaar is de Meet&Greet op zaterdagmiddag met sterren uit de SBS6-serie URK! De tv-serie, waarin onder andere aandacht werd geschonken aan de vissermannen van de BCK 40, MDV 1, binnenvisserijbedrijf Keuter inclusief vishandel Live Seafood, Urker Vishandel J. Koffeman en Visgroothandel De Jong, is genomineerd voor de Televizier Ring.

Naast heerlijk eten en het spotten van bekende Urkers, kunnen bezoekers ook een visvoetbad nemen of een vissermanmassage krijgen. De kinderen decoreren ondertussen de wall of fishfame met hun eigengemaakte viskunst, laten zich vermommen als een vis of vermaken zich op het zandstrandje. Livemuziek en cocktails voor de ouders maken het feest compleet.

Het Urker VIS Food Festival vindt plaats op de Dormakade van Urk en wordt mede mogelijk gemaakt door partner ‘Ondernemers van Oud Urk’ en sponsoren. Op vrijdag duurt het festival van 16.00 tot 23.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Er wordt gewerkt met munten voor de verkoop van food, dranken en activiteiten.